-
-
Dat heet triage. Zij doet het om een juiste inschatting te maken van welke zorg er voor u op welk moment nodig is. Zij heeft hier een speciale opleiding voor gevolgd en als huisarts kun je niet zonder. Behalve voor triage is het ook een manier voor de huisarts om zich voor te kunnen bereiden op uw komst. De voorbereiding is beter als bekend is waar u voor komt.
Heeft u een klacht of vraag en wilt u hiervoor bij een huisarts op het spreekuur komen, maak dan een afspraak bij de praktijkassistente of plan zelf een afspraak in via het portaal van mijngezondheid.net.
Een reguliere afspraak bij de huisarts duurt 10 minuten. Heeft u meerdere vragen of wilt u een gesprek, dan kunt u bij de assistente meer tijd aanvragen (een dubbele afspraak) of een dubbele afspraak plannen via mijngezondheid.net.
Twijfelt u over hoeveel tijd u nodig heeft? Overlegt u dan met de assistente. -
Een consult duurt 10 minuten. In die 10 minuten moet ‘alles’ gebeuren. U doet uw verhaal, uw huisarts onderzoekt u indien nodig, bedenkt wat er met u aan de hand is en wat hij/zij of u er aan kan doen. Vervolgens krijgt u de uitleg en soms nog een verwijsbrief of recept. Na uw vertrek voert de huisarts alles in in de computer.
U zult begrijpen dat het al een kunst is dit in 10 minuten voor elkaar te krijgen. Als u dan ook meerdere klachten wilt bespreken kan dat niet zonder uit te lopen en een langere wachttijd te veroorzaken. Dit willen we voorkomen.
-
Als u bekend bent met mijngezondheid.net, dan zal de arts uw uitslag 'publiceren' in dit portaal met een begeleidende tekst. U kunt hier desgewenst op reageren door een bericht te sturen of een nieuw bericht aan te maken. Anders kunt u het beste in de ochtend bellen voor de uitslag met de assistente. Kijk op de website op welke tijden wij telefonisch bereikbaar zijn.
U moet altijd zelf uw uitslag opvragen, wij benaderen u hier niet voor. Tenzij anders afgesproken.
-
U bent zelf verantwoordelijk voor de wijzigingen van uw adres, telefoonnummer, zorgverzekering en e-mailadres. Dit mag telefonisch, aan de balie, via een digitaal bericht of per post
Graag ontvangen we ook een telefoonnummer van een contactpersoon, zodat we die in geval van nood kunnen bereiken.
Als u bent verhuisd of een nieuwe huisarts heeft vragen wij u om dit ook door te geven aan uw behandelend arts in het ziekenhuis.
-
Tegenwoordig kunt u zich niet meer rechtstreeks laten inschrijven bij een bejaardenhuis of verpleeghuis. Er moet eerst een indicatie komen. Het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) verzorgt deze indicatie. Daarna is het afhankelijk van indicatie, urgentie en beschikbaarheid hoe snel men een plaats kan krijgen. Het CIZ vraagt wel medische gegevens op bij de huisartsen, maar de huisartsen hebben verder geen invloed op de snelheid van plaatsing. Kijk voor meer informatie op de website van het CIZ.
-
Medische verklaringen
Uw huisarts mag als behandelend arts, op verzoek van derden (b.v. werkgever, school, verzekering of gemeente) geen verklaringen afgeven over uw gezondheidstoestand, behandeling of spreekuurbezoek. Als u toch zo’n medische verklaring nodig hebt, dient u zich te wenden tot een onafhankelijke andere arts. In principe dient dit door de aanvragende instantie geregeld te worden.
Wij geven uitsluitend na uw schriftelijke toestemming eventueel de benodigde gegevens door aan de keurende arts.
Waarom is dit?
De huisarts heeft een bijzondere behandelrelatie met de patiënt. Daarnaast is de huisarts vaak niet op de hoogte van de criteria op grond waarvan een voorziening wel of niet wordt toegekend. Daarom kan van hem of haar nooit een oordeel gevraagd worden over het recht op een voorziening. De huisarts mag wel objectieve medische gegevens overdragen voor een dergelijke beoordeling. Dit mag echter alleen met schriftelijke toestemming van de patiënt waarbij duidelijk is aangegeven welke informatie, aan wie en voor welk doel mag worden verstrekt. Deze procedures zijn wettelijk vastgelegd. -
Nee, dat gaat helaas niet. Wij doen geen rijbewijskeuringen.
Voor een rijbewijskeuring kunt u zich eventueel wenden tot:of
Rijbewijskeuringsarts.nl | Medische keuring voor uw rijbewijs.
Bij beide instanties kunt u gemakkelijk online én in de buurt een afspraak inplannen.
-
-
-
Medicijnen die een specialist heeft voorgeschreven, dient u, zo lang u nog onder behandeling van de specialist bent te bestellen bij de betreffende poli. U kunt de poli hiervoor bellen. De assistente van de poli zal dan het recept naar uw apotheek verzenden.
Alléén als de huisarts een afsluitende brief van uw specialist heeft ontvangen én de specialist u dus heeft overdragen aan de huisarts, kan de huisarts uw medicatie gaan herhalen.
-
Dit komt omdat zorgverzekeraars de apotheken verplichten een bepaald merk van het medicijn af te leveren. De zorgverzekeraars bepalen zelf voor hun verzekerden welk merk door hen vergoed wordt en welke niet. Daar heeft de apotheek of huisarts geen enkele invloed op.
Het voorkeurmerk van de zorgverzekeraar geldt vaak voor een beperkte periode, meestal tussen de 3 en 12 maanden.
Het kan dus zelfs vaker veranderen. Zorgverzekeraars proberen namelijk elke keer de goedkoopste medicijnen in te kopen. U zult, als u dan toch uw oude merk pillen wilt, dit zelf moeten betalen. We kunnen u vertellen dat zowel wij huisartsen als uw apotheker dit erg vervelend vinden en er op landelijk niveau onze zorgen over uiten.
-
-
-
Nee, dat gaat helaas niet. Wij doen geen rijbewijskeuringen.
Voor een rijbewijskeuring kunt u zich eventueel wenden tot:of
Rijbewijskeuringsarts.nl | Medische keuring voor uw rijbewijs
Bij beide instanties kunt u gemakkelijk online én in de buurt een afspraak inplannen.
-
Nee, dit gaat helaas niet. Zie ook het kopje: ''medische verklaring''.
-