Week tegen Kindermishandeling, een jaar lang 30 verhalen

Van 18 tot en met 24 november 2019 is het de Week tegen Kindermishandeling. Vanaf deze week worden gedurende een jaar 30 verhalen gedeeld van professionals, ouders, kinderen en omstanders, die zich geconfronteerd zagen met kindermishandeling, om te 'leren van elkaar'.

Ondanks vele campagnes, interventies en beschikbare kennis blijft het aantal slachtoffers van kindermishandeling in Nederland te hoog. Waar tijdens voorgaande edities een week lang extra aandacht werd gevraagd voor dit complexe en hardnekkige probleem, geldt de Week nu als startpunt voor een jaar lang extra aandacht.

30 verhalen over wat helpt
Tijdens de Week bestaat het Internationale Kinderrechtenverdrag 30 jaar. Deze memorabele dag vormt de kapstok voor het delen van 30 ervaringsverhalen. Het gaat daarbij om positieve ervaringen van professionals, ouders en kinderen die een verschil kunnen maken in de aanpak van kindermishandeling.

Tijdens en na de Week delen we deze verhalen. Dit zijn verhalen van professionals die een omslag meemaakten in hun aanpak van kindermishandeling. Verhalen van ouders die niet meer wisten wat zij moesten doen, maar bij wie een professional of bekende het verschil wist te maken. Ook slachtoffers van kindermishandeling komen aan het woord. Elk verhaal beantwoordt de belangrijke vraag: ‘wat heeft mij geholpen?’ Door de werkzame elementen te delen leren we van elkaar wat helpt wanneer er (een vermoeden van) kindermishandeling is.

Leren van elkaar

De Week tegen Kindermishandeling trapt af met de slogan: 'Leren van elkaar'. En van wie beter dan jongeren zelf kunnen we leren wat ze nodig hebben en hoe je er voor hen kunt zijn? Luister naar het verhaal van Myrthe (21) over hoe het thuis was en hoe haar docente verschil maakte!