Stand van zaken Corona vaccinatie bij de huisarts

22-04-21 actuele stand van zaken: 

Heeft u vragen over de coronavaccinaties? Belt u dan niet onze praktijk maar kijk op Rijksoverheid Corona vaccinatie of op thuisarts.nl

Op beide sites vindt u veel informatie. Waarschijnlijk vindt u het antwoord op uw vraag op één van deze websites. Is uw vraag daarmee niet beantwoord? U kunt ook bellen met het RIVM, telefoon 0800-1351.

Wij vragen u vriendelijk om niet de praktijk te bellen met vragen over het vaccinatiebeleid. Over de verschillende soorten vaccins en over de termijn waarop u aan de beurt bent voor vaccinatie. Het vaccinatiebeleid wordt landelijk bepaald en daar hebben wij geen invloed op. Wij worden de laatste weken toenemend gebeld door patiënten met vragen hierover. Hierdoor lopen de wachttijden aan de telefoon op en komt de reguliere zorg onder druk te staan. Wij vinden het vervelend dat de landelijke communicatie niet altijd duidelijk is. Dit kunnen wij helaas niet voor u oplossen.

Binnenkort kunnen de huisartsen in onze regio weer vaccins bestellen. Met deze AstraZeneca vaccins gaan wij patiënten geboren in 1958, 1959 en 1960 vaccineren. De uitnodigen zullen naar verwachting begin mei worden verstuurd. 

Patiënten van 65 jaar en ouder worden opgeroepen door de GGD voor een vaccinatie met het Pfizer/ BioNTech vaccin op een centrale GGD priklocatie. Ook de mensen tussen 18 en 60 jaar met een medische indicatie zullen opgeroepen worden voor een centrale GGD priklocatie.